Magic Carpets este o platformă dezvoltată de treisprezece parteneri europeni cu scopul de a susține realizarea de noi producții artistice realizate de artiști din cele treisprezece țări participante împreună cu / despre comunițăți locale. Fiecare dintre parteneri propune în fiecare an între 7 și 10 artiști din țara de reședință, dintre care ceilalți parteneri pot selecta artiști pentru rezidențe de câte o lună.
 
Artiștii propuși pot fi selectați doar pentru o rezidență, iar la finalul proiectului, în 2022, au posibilitatea de a fi incluși în expoziția finală din cadrul Kaunas Biennial 2022.
 
La ediția din 2018, Fundația Culturală Meta a invitat în rezidența de la Slon trei artiști emergenți: Larisa Crunţeanu (România), Vojin Ivkov (Serbia) și Michal Kindernay (Republica Cehă), selectați de curatorul Raluca Elena Doroftei.
 
Magic Carpets este un proiect inițiat de Kaunas 2022 din Lituania, împreună cu Ideias Emergentes - Imerge din Portugalia, EVA International din Irlanda, Folkestone Fringe din Marea Britanie, ZK/U - Zentrum für Kunst und Urbanistik din Germania, Prague Biennale din Republica Cehă, Openspace (Styleconception.designart) din Austria, Latitudo din Italia, LAB 852 din Croația, Novo kulturno naselje din Serbia, Fundația Culturală Meta din România, New Theatre Institute (Homo Novus festival) din Letonia și CCA - Center of Contemporary Art - Tbilisi din Georgia.